Jag vet inte hur det är med er, men jag känner att de flesta andra länder i världen har bättre matkultur än den som finns här i Sverige. Det är såklart inte så konstigt att den svenska maten är ganska färglös då det ju går tillbaka i tiden med matkultur och med lite sol följer även lite färg och lite grönt och frukt på tallrikarna, det är inga konstigheter med det! Vad som är så bra är att det idag finns massor av härligheter att äta av även när man är hemma, men man kan ju inte göra det med 100 % gott samvete då det är allting annat än klimatsmart att äta mat som fraktats runt över typ hela världen.
Det är supersvårt att bestämma sig för hur man ska göra, tycker jag? Nyttig och bra mat i vackra färger är bra för kropp och knopp, men det är inte bra för miljön då det ofta innebär långa transporter. Hur ska man då välja? Det är naturligtvis ett val man själv ska göra utifrån egna principer, men att vara uppmärksam på vad man äter och hur man äter det är något som jag tycker att alla borde vara. Det hjälper miljön så mycket om fler och fler börjar tänka efter före man äter.
Allt det där läckra som är självklar basmat i exempelvis Turkiet, Grekland, Spanien och Italien kan vi inte förvänta oss att hitta bland de svenska morötterna, potatisarna och kålrötterna, men som sagt, man kan välja lite av allt där härliga som dessa länder samt alla andra länder med sol producerar lite ändå och behålla ett gott samvete. Kom ihåg att äta så mycket som möjligt av denna typ av mat när du är i denna typ av länder!